ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Σε συνέχεια των δράσεων του σχολείου μας  για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (Bulling), συμμετείχαμε στην Πανελλήνια Δράση του Δικτύου Σχολείων σχολικής Διαμεσολάβησης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο ¨Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό¨.

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ έγραψαν σε μπαλόνια μηνύματα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους οδηγήθηκαν  στην πλατεία του χωριού, όπου παρουσίασαν  θεατρικά δρώμενα με το παραπάνω θέμα και στις 11:00 ακριβώς έσκασαν όλα μαζί τα μπαλόνια, σύμφωνα με την δράση. Το σπάσιμο των μπαλονιών συνδέεται συμβολικά με το σπάσιμο της σιωπής και του κύκλου κάθε μορφής βίας. Μοιράζουμε στους μαθητές και στους κατοίκους του χωριού μηνύματα για σεβασμό, διαφορετικότητα, αποδοχή, φιλία και ενσυναίσθηση.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σχολείο και όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση από την κ. Μητσινικολή Χριστίνα για τις μορφές και τα κύρια χαρακτηριστικά του Εκφοβισμού, καθώς και σχετικά βίντεο.

Τελειώσαμε αυτήν τη σημαντική ημέρα στην αυλή του σχολείου, όπου υλοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα θεατρικά δρώμενα με περιεχόμενα τη Βία και το Σχολικό Εκφοβισμό.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Β΄τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων Δαμιανού Μαρίας, Νταούκας Παρασκευής και Τόπη Χρήστου, παρουσίασαν θεατροποιημένη αφήγηση και δραματοποίηση του μικρού βιβλίου «Του σκοινιού τα μανταλάκια» (Αντώνης Παπαθεοδούλου). Οι μαθητές της Δ΄και Στ΄τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας Λαγομάτης Ροδής και της Διευθύντριας Πανταζοπούλου Φυλλιώς παρουσίασαν περιστατικά εκφοβισμού που συναντούμε καθημερινά στα σχολεία και στις γειτονιές.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.