ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ενδοσχολικές Επιμορφώσεις

Την Παρασκευή 20/05/2022 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική διαδικτυακή συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς του Δ. Σ. Κορυφής που οργανώθηκε από την γυμνάστρια του σχολείου μας Παπαδοπούλου Αφεντούλα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ). 

Η επιμορφώτρια του ΕΕΣ κ. Γραμματικοπούλου Ελένη αναφέρθηκε στις περιπτώσεις ατυχημάτων (μικρών/μεγάλων), που μπορούμε να συναντήσουμε στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι μας και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Έγινε αναφορά στη σημασία των Α΄Βοηθειών, δηλαδή την ακολουθία των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιούνται βήμα προς βήμα με σκοπό καταρχήν την αποφυγή θανάτου και κατά δεύτερον να εμποδίσουν περισσότερο την επιδείνωση της κατάστασης του θύματος.

Στη συνέχεια μας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο καλούμε ένα ασθενοφόρο, την προσέγγιση ασθενούς, την αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα σε παιδιά και ενηλίκους, τον έλεγχο αιμορραγίας, ρινορραγίας, περίπτωση τραύματος, λιποθυμία, δήγμα (δάγκωμα, τσίμπημα) και τι πρέπει να έχει ένα κουτί Α΄Βοηθειών στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι μας.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίσαμε να οργανώσουμε και μια δια ζώσης επίδειξη Α΄Βοηθειών στο χώρο της αυλής του σχολείου, έτσι ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά τη σημασία και τα οφέλη της γνώσης των βασικών Α΄Βοηθειών για μικρούς και μεγάλους.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Τα Νέα μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.