ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ-ΜΟΝΗ ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή με τη συμμετοχή μαθητών των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ στη Βεργίνα και στην Ιερή σκήτη του Τιμίου Προδρόμου. Αρχικά επισκεφτήκαμε το βοϊδοστάσιο των Αφων Κάτσιου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορα είδη αγελάδων, ταύρων και νεογέννητα μοσχαράκια, μέσα σε μια υπερσύγχρονη μονάδα εκτροφής βοοειδών. Ο κ. Μανώλης, φεύγοντας πρόσφερε στους μαθητές μας κρουασάν και χυμό, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη Βεργίνα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων, του Φιλίππου Β΄ και του πρίγκηπα Αλέξανδρου. Θαύμασαν τα εκθέματα που βρέθηκαν μέσα στους τάφους, κοσμήματα, πανοπλίες, σκεύη και πολλά άλλα. Πήραν τα αναμνηστικά τους, ξεκουράστηκαν και συνεχίσαμε το δρόμο μας για την Ιερή Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου.

Εκεί μας υποδέχτηκε μέσα στην ηρεμία και γαλήνη της Μονής ο μοναχός ο οποίος ξεκίνησε την ξενάγησή του μέσα στην σπηλιά, όπου υπήρχαν εικόνες των Αγίων που ασκήτεψαν στη Μονή. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την εκκλησία, θαυμάσαμε το υπέροχο τέμπλο, ακούσαμε μαγεμένοι τις ιστορίες που μας αφηγήθηκε ο μοναχός και προσκυνήσαμε την Κάρα του Αγίου Κλήμεντος. Βγαίνοντας από την εκκλησία απολαύσαμε τη θέα από την κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα και τα χρώματα του φθινοπώρου που δημιουργούσαν έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής.

Στο γυρισμό για το σχολείο περάσαμε από τη γέφυρα του Αλιάκμονα, απ΄όπου είδαμε το φράγμα του και γεμάτοι από πολλές νέες εικόνες και παραστάσεις επιστρέψαμε ενθουσιασμένοι.

Aφοι Κάτσιου
Βεργίνα
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.