Ιστοσελίδες και εφαρμογές.

Online εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.
  1. Ψηφιακό σχολείο dschool. Περιλαμβάνει ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  Ιστοσελίδαhttps://dschool.edu.gr/
  2. Διαδραστικά σχολικά βιβλία E-books. Περιλαμβάνει όλα τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή. Ιστοσελίδαhttp://ebooks.edu.gr/new/
  3. Ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό Φωτόδεντρο. Κεντρική πύλη για αναζήτηση εκπαιδευτικού υλικού σε εκπαιδευτικά αποθετήρια, μουσεία, εκπαιδευτικές πύλες του Υπουργείου Παιδείας ή άλλων φορέων. Ιστοσελίδαhttp://photodentro.edu.gr/aggregator/
  4. Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής : Επιστημονικός φορέας υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας με εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ιστοσελίδαhttp://iep.edu.gr/
  5. Ψηφιακά διδακτικά σενάρια Αίσωπος : Περιλαμβάνει ψηφιακά διδακτικά σενάρια. Ιστοσελίδαhttp://aesop.iep.edu.gr/
  6. Προσβάσιμο : Πλατφόρμα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Ιστοσελίδαhttp://prosvasimo.iep.edu.gr/el/
  7. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Περιλαμβάνει δραστηριότητες για τη μελέτη της Ελληνικής γλώσσας. Ιστοσελίδαhttp://www.greek-language.gr/digitalResources/
  8. Εκπαιδευτική τηλεόραση. Περιλαμβάνει τηλεοπτικά προγράμματα για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ιστοσελίδαhttp://www.edutv.gr/
  9. On line εκπαιδευτικό λογισμικό Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικό λογισμικό για για τα περισσότερα μαθήματα της εκπαίδευσης. Ιστοσελίδαhttp://ts.sch.gr/software
  10. Ιστοσελίδα για τις τάξεις Α, Β, Γ του Δημοτικού. Περιλαμβάνει online ασκήσεις για τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών και της ιστορίας. Ιστοσελίδα www.jele.gr

Άλλες ιστοσελίδες:

https://www.thrania.com/

https://www.stintaxi.com/

http://e-didaskalia.blogspot.com/

http://www.grafoulis.gr/wp/   (α΄ τάξη)

http://followodysseus.culture.gr/

  Εφαρμογές (apps) που μπορείτε να "κατεβάσετε" από το google play στη φορητή σας συσκευή (κινητό τηλέφωνο ή tablet) :
  1.  10' στην ορθογραφία : Στόχος της εφαρμογής είναι η εξάσκηση στην ελληνική ορθογραφία και παράλληλα αναπτύσσονται οι δεξιότητες γραφή και αναγνώριση λέξεων.
  2. ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΖΙΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ :Εφαρμογή ανάγνωσης συλλαβών λέξεων και προτάσεων για μαθητές της Α΄Δημοτικού ως βοηθητικό υλικό στη μάθηση της γλώσσας Α δημοτικού.
  3. Βασιλιάς της Ορθογραφίας : Αποτελεί ένα νέο παιχνίδι λέξεων με στόχο να ψυχαγωγήσει να διδάξει και κυρίως να προκαλέσει το ορθογραφικό αισθητήριο των παικτών. 
  4. Γράψε με συλλαβές : Ένα παιχνίδι που βοηθά το παιδί να μάθει να διαβάζει, να γράφει, να συλλαβίζει και να αναγνωρίζει εικόνες. (Α δημοτικού)
  5. ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ : Ελληνική εκπαιδευτική εφαρμογή με πέντε παιχνίδια για την πρώτη ανάγνωση γραμμάτων και λέξεων από μικρά παιδιά. (Α δημοτικού)
  6. Τα παιδία παίζει : Μια διασκεδαστική εφαρμογή για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού (και όχι μόνο) με δραστηριότητες μάθησης (ορθογραφία, πράξεις, ασκήσεις Αγγλικών και Γαλλικών) αλλά και διασκέδασης (ήχοι ζώων, παιχνίδι μνήμης κ.ά.).
  7. Γράψε τη λέξη: Εφαρμογή (εκπαιδευτικό παιχνίδι) για μικρά παιδιά που μαθαίνουν να γράφουν. Ακούνε μια λέξη και προσπαθούν να τη γράψουν.
  8. GCompris: Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών.
  9. Λογική για παιδιά 3-7 Δωρεάν: Μία συλλογή τεσσάρων παιχνιδιών για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών, που τα βοηθούν να αναπτύξουν τη λογική, τις γνωστικές δεξιότητες και τη χωρική νοημοσύνη.
  10. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΘΟΔΟΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΜΕΘΟΔΟΣ ALPHA: Με τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ- ΜΕΘΟΔΟΣ ALPHA καλύπτεται όλη η ύλη των μαθητών Α΄Δημοτικού και όχι μόνο.
  11. Μαθηματικά- προπαίδεια: Πρόκειται για ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι προπαίδειας για παιδιά Δημοτικού.
  12. Εμμετρο Μαθαίνω Αριθμητική : Εξασκούμαστε σε όλες τις πράξεις. Πρόσθεση, αφαίρεση, διαίρεση, πολλαπλασιασμό. Αλλάζουμε το επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την τάξη και το προσαρμόζουμε στις ανάγκες του μαθητή.
  13. Η προπαίδεια είναι παιχνίδι : Δωρεάν παιδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια προπαίδειας, χωρίς internet. Το παιδί μαθαίνει, ασκείται και παίζει βελτιώνοντας τις γνώσεις του στον πολλαπλασιασμό.
  14. Τα Απίθανα Πειράματα Φυσικής : Τα Απίθανα Πειράματα Φυσικής είναι ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό παιχνίδι κατάλληλο και εύχρηστο για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού καθώς και για τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.  
  15. Γνωρίζω την Ελλάδα: Γνωρίζω τους 52 νομούς της Ελλάδας.
  16. Χώρες της Ευρώπης: Χάρτες, σημαίες και πρωτεύουσες : Ένα εκπαιδευτικό λογισμικό για τους μαθητές της Στ' τάξης του δημοτικού που θα τους βοηθήσει να μάθουν παίζοντας όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες με τις πρωτεύουσες τους, τις σημαίες τους αλλά και να τις αναγνωρίζουν στον χάρτη.
  17. Παγκόσμια Γεωγραφία Atom Games Ent. : Η Παγκόσμια Γεωγραφία είναι ένα παιχνίδι που βοηθάει να μάθουμε τα πάντα για τις χώρες, τους χάρτες, τις σημαίες, τις πρωτεύουσες, τον πληθυσμό, τη θρησκεία, τη γλώσσα, το νόμισμα και πολλά άλλα και όλα αυτά με τον πιο εύκολο και ευχάριστο τρόπο.
  18. Αγία Γραφή για παιδιά: Η εφαρμογή Αγία Γραφή για Παιδιά είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας εφαρμογών της YouVersion. Διαθέσιμο πλέον και για Android κινητά και τάμπλετ, η εφαρμογή Αγία Γραφή για Παιδιά είναι εντελώς δωρεάν!
Δημοσιεύθηκε στην Τα Νέα μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.